Åpning av løpebane på Brann Stadion

28
.
June
2017

Brann, Olympiatoppen Vest og Høgskulen på Vestlandet har de siste årene samarbeidet om testing av fysisk kapasitet hos spillerne til Brann. Dette innbefatter også testing av hurtighet. Gjennom dette samarbeidet er det kommet frem at en innendørs løpebane vil gi flere muligheter for alle involverte.

Onsdag formiddag ble løpebanen åpnet av byråd Pål Hafstad Thorsen.

To-felts løpebane er etablert i BOB-tribunen på Stadion. Banen er inne i korridoren, og den er 60 meter lang og tre meter bred. Det montereres fotoceller/tidtakingssystem som måler ved 20 og 40 og 60 meter, inklusiv tavle.

Løpebanen. FOTO: brann.no

Banen vil ha ulike bruksområder:

  • Til testing for Branns A-lag og utviklingsavdelingen
  • Til innendørs sprinttrening for Brann-spillere
  • Til bruk for Brann Idrettsmedisinsk Avdeling for tilbakeføring til fotball etter skade
  • Til bruk i undervisning og forskning på Høgskulen på Vestlandet
  • Til bruk for Olympiatoppen Vest for oppfølging av utøvere fra ulike idretter
  • Banen er i all hovedsak etablert for å drive testing, og ikke som vanlig treningsbane.

Resultat av Idrettscampus Bergen

Brann.no har tidligere omtalt nysatsingen Idrettscampus Bergen. Etableringen av løpebanen på Stadion er et konkret resultat av dette samarbeidet.

– Store organisasjoner har samlet seg om Idrettscampus Bergen på kort tid, og nå begynner arbeidet å slå røtter, sier idrettsbyråden etter å ha åpnet den nye løpebanen.

Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, gleder seg over at samarbeidet gir seg utslag i konkrete saker som kan løfte både Brann og andre deler av idretts-Bergen.

– Brann er opptatt av egen utvikling, men også av utviklingen til den øvrige idretten i Bergen. Da er det positivt å åpne en løpebane på vårt eget anlegg som bidrar til at vi kan ta nye steg og samtidig bidra til utvikling og fremgang for andre lokale aktører, synes hun.

Kostnaden med å etablere løpebanen er på cirka 200.000 kroner. Her har både Brann, Høgskulen på Vestlandet, Idrettscampus Bergen og Olympiatoppen Vest bidratt i et spleiselag.

Tekst og bilder fra fra brann.no